lauantai 4. helmikuuta 2012

HELSINGIN RAUTATIEASEMA, "Operaatio puhdistus" - yksi kusee ja toinen pesee

Tämän näytöksen nimi on "Operaatio puhdistus". Operaatio puhdistus kertoo siitä, kuinka yksi kusee, niin toinen sen pesee. "Operaatio puhdistus" perustuu tositapahtumiin ja esityksessä on kaksi näytöstä. Juoni yksinkertaisuudessaan esittelee suomalaista kansankulttuuria - nurkkiin kusemista - ja esitys huipentuu siihen, kun kusi pestään pois. Näytös esitetään joka kesä päivittäin. Väliaika vietetään kotona ja toisen näytökseen kannattaa saapua jo aamullavarhaisella. 

Kuvailen nyt esityksen omakohtaisten kokemusten kautta.
NÄYTÖS 1. "Kun hätä iskee, niin apukin voi olla yllättävän lähellä."


Eräänä varhaisena arki-iltana kymmenen tai yhdentoista aikaan, saavun Helsingin päärautatieasemalle junalla. Laiturilta poistuessani huomaan tämän rennosti laiturin kulmaan virtsaavaan tapaukseen. Ihmisiä on liikkeellä vielä runsaasti tähän aikaan, mutta se ei näytä haittaavan kadulle virtsaajaa.  Mies juttelee kovaäänisesti kännykkäänsä samalla, kun suihkuttelee elimistölleen tarpeettomat kuona-aineet rautatieasemamme nurkkaan. (Huomaa kyltti joka kieltää tupakoinnin, mutta ei virtsaamista.)


VÄLIAIKA (kotona)
NÄYTÖS 2. "Puhdistus"


Eräänä varhaisena kesäaamuna saavun Helsingin päärautatieasemalle, kesken operaatio PUHDISTUKSEN. Operaatio PUHDISTUSTA suoritetaan kolmen auton ja usean työntekijän voimin. Tähän tarvitaan ainakin letkuja ja vettä (sekä mahdollisesti myös joitain kemikaaleja?). 
Puhdistuksen tarkoituksen on siis illan ja yön aikana Eliel Saarisen suunnitteleman aseman nurkkien puhdistaminen virtsatahroista, estäen mahdolliset hajuhaitat auringon alkaessa lämmittää bakteereille otollista kasvualustaa - humalaisen Suomen kansan virtsaa. Pesu on perusteelllinen ja yön aikana lasketut päästöt saavat kyytiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kaduille virtsaamista voitaisiin saada vähenemään jos... (voit valita useamman vaihtoehdon)