keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

KAKKALISTA, KAKKALISTA ja taas se vanha KAKKALISTATätä ikivanhaa kakkalistaa en todellakaan uskonut etsiväni tähän blogiin. Nyt sen kuitenkin tein. Tavallaan kakkalista kuuluu pitkän nuoruuteeni alkuvuosiin. Kakkalista on komeillit luettavana ensimmäisen oman kotini, opiskelijakämppäni vessan ovessa. Kakkalista on kehittynyt vuosien varrella ja uskon sen muuttavan muotoaan vielä jatkossakin, joten ehkä tämä helmi on ansainnut paikkansa myös Nyt lorahti - blogissakin. Ja toisaalta tämä jotenkin sopii vielä erinomaisesti tähän vuodenaikaankin - kevääseen. 

KAKKALISTA
Kummituskakka: Tiedät kakanneesi. Vessapaperissa on kakkaa, mutta pönttö on tyhjä.
Teflonkakka: Tulee ulos niin livakasti, ettet huomaa sitä lainkaan. Ei jätä jälkiä paperiin. Joudut kurkistamaan pönttöön varmistuaksesi, että olet kakannut. Kakkaa joka ei jätä jälkiä paperiin, kutsutaan myös nimellä agenttikakka.
Siirappikakka: Edellisen vastakohta. Koostumukseltaan kuin tervaa. Pyyhit takapuolesi 12 kertaa ja silti se jää likaiseksi. Päädyt tunkemaan vessapaperia alushousuihisi, ettei niihin tulisi tahroja. Kakka jättää pysyvät jarrutusjäljet pönttöön.
Jospa sittenkin-kakka: Olet jo pyyhkinyt takapuolesi ja valmistaudut nousemaan pöntöltä kun huomaat, että sitähän tulee lisää.
Poksauta verisuoni päästäsi-kakka: Tällainen kakka tappoi Elviksen. Ei putoa ennen kuin olet yltäpäältä hiessä, tutiseva ja punainen punnerruksen voimasta. Useimmiten tulee silloin, kun sinulla on kiire.
Vellimahakakka: Kakkaat niin paljon, että painosi putoaa useita kiloja.
Just nyt-kakka: Tällaisen sattuessa on parasta olla noin 10 sekunnin päässä pöntöltä. Useimmiten sillä on jo pää ulkona, kun saat housusi alas.
King Kong eli pöntön tukehduttajakakka: Tämä kakka on niin iso, ettei sitä pysty huuhtelemaan pöntöstä alas, ellet pilko sitä hengarilla pienempiin kimpaleisiin.
Märät posket-kakka: Kakka osuu veteen poikittain ja aiheuttaa ison molskahduksen, joka kastelee takapuolesi. Kutsutaan myös nimellä tiiliskivikakka.
Toivokakka: Istut pöntöllä krampissa, pieraiset pari kertaa, mutta kakkaa ei vain tule.
Korkkikakka: Vielä kolmannenkin huuhtelukerran jälkeen se vain kelluu pöntössä. Hyvä Jumala kuinka minä pääsen tästä eroon? Tämä kakka tulee useimmiten kyläillessä.
Käärmekakka: Tämä kakka on kohtalaisen pehmeää ja suurinpiirtein peukalosi paksuinen. Tuntuu siltä kuin se olisi ainakin metrin pituinen.
Varpusparvikakka: Tämä kakka ryöpsähtää rajuna kertalatauksena ja pöntön sisäreunat ovat yltäpäältä kakassa - kutsutaan myös pilkulliseksi arabialaiseksi.
Perämoottorikakka: Tämä kakka on useimmiten aamukakka. Sitä tulee pärskähtävien pierujen välillä.
Olutkakka: Tämä tulee kankkuspäivänä. Luulet, että kakka ei haise niin pahalta, mutta tämä ON paha! Useimmiten joku odottaa vuoroaan käyttää vessaa oven ulkopuolella. Myös tämä kakka tulee usein ollessasi kylässä.
Jari Sarasvuo-kakka: Lopetettuasi kakkaamisen vedät vessan ja kakka katoaa pöntöstä, mutta hetken kuluttua yksi egoistinen pökäle lipuu viemäristä takaisin pöntön veteen killumaan.
Meksikolaisruokakakka: Tiedät, että on OK syödä taas kun takapuoltasi lakkaa kirvelemästä. Tätä polttavaa, vellimäistä ja alavatsakipujen saattelemaa kakkaa kutsutaan myös nimellä magmakakka.
Actionkakka: Koostuu raivokkaista pieruista ja voimalla ulos tulevasta kakasta. Kuulostaa Die Hardin efektiraidalta höystettynä mahtavilla paine- ja ääniefekteillä.
Jänökakka: Kakkaat sarjalla pientä papanaa. Tuntuu kuin anukseen olisi piilotettu Uzi. Tavataan myös nimellä “Konekiväärikakka”.
Pommikakka: Pudotat koko lastisi yhdellä pötkäleellä. Aiheuttaa usein “märät posket”-efektin. Mikäli pötkäle on erityisen kova muuttuu usein “Kummituskakaksi”.
Aistiharhakakka: Kakan kiinteysaste minimaalinen. Haju kertoo, että kakkaat, ääni että virtsaat. Esiintyy usein pitkien ryyppyputkien jälkeen sekä ulkomaanmatkoilla.
Yllärikakka: Pierun yhteydessä housuun puskeva lusikallinen-kauhallinen. Edeltää yleensä aistiharhakakkaa.
Kaktuskakka: Todennäköinen pitkän pidätyksen jälkeen. Alkaa yleensä "Poksauta verisuoni päästäsi"-kakkana, mutta ulostullessaan repii suolen melkein verille.
Piikkilankakakka: Kaktuskakasta piikkilankakakan erottaa tuotoksen yleensä varsin alhainen viskositeetti ja se että poltteen intensiteetti on tasaisesti jakautunut aika-avaruudessa. Tässä tulee huomata, että polte voi jatkua kauankin istunnon päättymisen jälkeen. Piikkilankakakan saa parhaiten provosoitua nauttimalla suuria määriä erittäin tulista ruokaa yhdessä kohtuullisen alkoholikvantiteetin kanssa.
Kauhukakka: Vetäessäsi vessan vesi värjäytyy punaiseksi. Juuri kun lääkärisi vastaa puhelimeen muistat syöneesi punajuurta.
Myrskytuuli: Pöntön reunat ovat tuotoksen jälkeen kauttaaltaan ruskeat, mutta vesi on kirkasta kuin lähteessä konsanaan. Esiintyy yleensä mahtavan paine- ja ääniefektin saattelemana (vrt. Actionkakka).


PS. Tunnustan nauraneeni kippurassa tätä lukiessani. Eihän tälle vain voi olla nauramatta *hihittää edelleen*.
PPS. Tää oli huikee. AJATON, HELMI, *googlaa lisää ylisanoja*, IKUHITTI (tän keksin itse), LEGENDAARINEN, KULTTIMAINEENSA ANSAINNUT, KIISTATTA KLASSIKKO! Ja ansainnut paikkansa ehdottomasti myös täällä.

PPPS. Urbaani sanakirjan avulla voidaan vielä täydentää kakkalistaa seuraavasti:
Jännäkakka: Kakattaa, mutta kakkaa ei meinaa tulla millään, koska on oven takana on joku odottamassa. Nostat todennäköisesti housut ylös ja luovutat vessan.
Reggaepampulat: Pitkiin perskarvoihin takertuvat kakkakikkareet. Tunnetaan myös nimellä rekkamiehen pastillit.
Sissikakka:
Sissikakaksi kutsutaan kakkaa, joka käydään ulostamassa luonnossa.
Hiilarikakka: Hiilihydraattien, varsinkin perunasalaatin tai perunalastujen runsaan kertasyönnin jälkeinen uloste, yleensä ummetuksen jälkeen. Hyvin löysä, tahriva ja märkä. Tahrii niin pytyn kuin alusvaatteetkin.
Juustokakka: Siirappikakan tapainen, mutta melko kiinteä uloste, joka leviää ja tarttuu tehokkaasti peräaukon ympäristöön ja vaatii vähintään 10 pyyhkimiskertaa. 
Posliinikakka: Niin kova ripuli ettei vesikään värähdä, kun kakka menee pönttöön. Kakka ikäänkuin räjähtää posliinin seinille.
Demonikakka: Ulostamisen muodoista ehdottoman äärimmäisin toimitus. Tämä kakka ei tule ilman verta ja kipua. Kakkahätä on mitä kauhein, mutta mitään et saa ulos. Kun veren ja kivun saattama demonikakka vihdoin plumpsahtaa pönttöön, huomaat karjuvasi kuin demoni helvetistä.

Ja jotta ei menisi vain vanhojen vitsien kertaukseksi, on nyt hyvä hetki julkaista 'Nyt lorahti' sivuston ikioma ja suomalaistakin suomalaisempi PASKALISTA, tarjoillen teille oikeita kielikukkasia sanasta PASKA.


Paskin vuodenaika - KEVÄT


Niille, jotka ei paskasta tykkää. 
Paskalista yhdessä kuvassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kaduille virtsaamista voitaisiin saada vähenemään jos... (voit valita useamman vaihtoehdon)