perjantai 27. tammikuuta 2012

"Katsoin, ettei poliiseja näy, ja avasin sepaluksen", kirjoittaa päivän Nyt liite henk.koht. palstallaan

Nimimerkki mies 31 v. kertoo kokemuksestaan ja päätöksestään virtsata kadulle ja sitä seuranneista tapahtumista. Koska tämä kertomus koskettaa myös minua tämän blogin pitäjänä syvästi ja lisäsi piirun verran luottamustani Suomen poliisia kohtaan haluan jakaa tämän tarinan ja sen opetuksen myös teidän kanssanne. 
"Olin viettämässä ystäväni 40-vuotissynttäreitä Painobaarissa. Meininki oli mukava, enkä ollut erityisen humalassa. Yhden aikaan päätimme kaverini kanssa lähteä ja menimme taksitolpalle. Ulkona oli kylmä. vettä satoi ja jono oli pitkä. Puolen tunnin jälkeen tuli vessahätä, ja 45 minuutin päästä olo oli sietämätön. En voinut lähteä vessaan, koska kokemus oli opettanut, ettei taksijonosta voi poistua välillä aiheuttamatta turpakäräjiä. Ajattelin, ettei tässä ole mitään järkeä, mutta nyt on pakko virtsata kadulle. Katsoin, ettei poliiseja näy, ja avasin härskisti sepaluksen. Heti toimituksen jälkeen pääsimme taksiin. Ehdin istua takapenkille, kun poliisi avasi oven ja veti minut ulos. Hän sanoi: 'Päätimme tulla katsomaan, millainen vitun juippi täällä kuseskelee kadulle.' 'Jos keskustelu ja lähestymistapa asiaan on tuollainen niin sanotaan, että mitä vittua se sinulle kuuluu', vastasin.

Se ei tietenkään ollut fiksua- Sillä kommentilla varmistin putkareissun. Lähdin käsiraudoissa kohti Kisahallia. Yöni nukuin todella huonosti putkan ohuella patjalla. Aamulla minut haettiin kello 11:n ja 12:n välillä kuulusteluihin. Siellä poliisi sanoi, että minua epäillään rikoksesta. Olin ihmeissäni: onko kadulle virtsaaminen ihan rikos? Kohta selvisi, että minut oli viety väärään kuulusteluhuoneeseen. Henkilöt olivat menneet sekaisin, eikä minua siis syytettykään autojen potkimisesta ja muusta ilkivallasta. Poliisit kirjoittivat minulle 120 euron sakon. Pyysin heitä antamaan takkini. He väittivät, ettei minulla ollut sitä mukana. Kymmenen minuutin päästä se löytyi. Lähtiessäni pyysin raporttia edellisen yön tapahtumista. Pitkän väittelyn jälkeen päivystäjä näytti minulle lasin läpi: siinä luki, että olen vastustanut kiinniottotilannetta. Sanoin, että tämä ei pidä paikkaansa, ja mukana ollut ystäväni voi sen todistaa. Päivystäjä sanoi, että voin hakea asiaan oikaisua oikeusteitse. 

Poliisi oli kirjannut kiinniottotilanteen vastustamisen raporttiin saadakseen syyn laittaa minut putkaan. Tulin vihaiseksi ja haistatin kaikille paikalla olleille poliiseille v-sanalla. Poliisien kommentti oli, että 'lähde menemään, kun vielä ehdit'. Olen myöhemmin miettinyt, ettei tässä tapauksessa ollut kyse vain kadulle virtsaamisesta. Ilmeisesti kyseistä poliisia ärsyttävät henkilökohtaisesti ihmiset, jotka kuseskelevat kaduille, ja hän päätti käyttää valtaansa eli laittaa minut putkaan. Tuskin hän muuten olisi valehdellut raportissa." Mies 31

Panu Hietaneva, HS Nyt liite 4/2012

Pusu ja hali poliisille tästä henkilökohtaisesta ärsytyksestä kaduille virtsaavia kohtaan. Monia ihmisiä - muitakin kuin kyseistä poliisia ärsyttää nimimerkin Mies 31 virtsa kengänpohjissa. Nyt lorahti suosittelee Mies 31:lle virtsapulloa, aikuisten inkontinenssi vaippoja tai kondomiurinaalia. Aninka kiittää, kumartaa ja on ylpeä poliisin ansiokkaasta toiminnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kaduille virtsaamista voitaisiin saada vähenemään jos... (voit valita useamman vaihtoehdon)