maanantai 25. huhtikuuta 2011

Helsingin vappu 2011 ja vappuvirtsaajien vessat


Helsingissä on vappuvirtsaajille varattu tänä vuonna yhteensä 184 vessaa (HS). Vuonna 2008 käymälöitä oli Helsinkiin varattu yhteensä 93 kappaletta, joten määrä on vuosien varrella tuplaantunut.

Pohdimme perhepiirissä siskoni miehen kanssa näiden vappuvessojen virtsavetoisuutta ja vessojen riittävyyttä tarpeeseen nähden. Jos vessassa kävijä käyttää aikaa Bajamajassa noin minuutin, on yhden vessan virtsavetoisuus tunnissa noin 60 pissaa. 184 vessaa taas vetää tunnissa yhteensä noin 11 000 pissaa.

Pelkästään Mantan lakitusta seuraa Esplanadin puistossa 25 000 - 50 000 juhlijaa. Juhlinnan tuoksinnassa nautitut juhlajuomat aiheuttavat bajamajatarvetta ja kun vessaan tulee vappujuhlijoilla tarvetta keskimäärin puolentoistatunnin välein, pääsevät kaupungin järjestämistä vessapalveluista nauttimaan Mantan lakituksen katsojista vain 16 500 henkilöä. Loppujen täytyy käyttää ravintoloiden ja kahviloiden WC palveluita tai kyllästää puistoja ja katuja ureapäästöillä. Tästä onkin odotettavissa tänäkin vuonna uutisotsikoita edellisvuosien tapaan, kun vappuna virtaa jälleen niin viina kuin virtsakin.
MUU VAARA
Kaupungille Vapun siivouskustannukset ovat kustantaneet aikaisempina vuosina yli 100 000 €. Tämä juhlimisen, virtsaamisen ja roskaamisen ilo kustannetaan siis verorahoilla.

Muutama vuosi sitten Kaivopuiston vapussa käytin itsekin bajamajapalvelua. Muistan elävästi, kuinka kaikki pissa, mikä bajamajaan virtsattiin valui jo jossain vaiheessa Bajamajan lattian raoista nurmikolle. Virtsavetoisuus ei käyttötarpeeseen nähden ollut oikein mitoitettu. (Bajamajan virtsavetoisuus on virallisesti noin 550 pissaa.) 


Koska pissaa on siis jälleen tänäkin vuonna tiedossa, tässä muutamia vinkkejä tahrojen poistoon.

Virtsan poistoon pesuaineita ja pesuvinkkejä:
Mikäli virtsa on tunkeutunut syvälle materiaaleihin, se pitää poistaa mekaanisesti.Lue lisää - NYT LORAHTI ja VAPPU (vappuvirtsaamiseen vinkkejä naisille, vapputekstareita ja oma bajamaja Kaivarin vappuun)

vappu 2011, julkinen virtsaaminen, kaduille virtsaaminen ja vappu, bajamajat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kaduille virtsaamista voitaisiin saada vähenemään jos... (voit valita useamman vaihtoehdon)