maanantai 28. maaliskuuta 2011

... sen jälkeen olen kussut keskuksen nurkalle!


Milloin kahviloiden ja ravintoloiden vessojen käyttö alkoi maksaa? Samalla, kun yritysten piilo-opetussuunnitelma “vain asiakkaille ilmainen” tarkoittaa sitä, että vessoja ei haluta käytettävän, ovat suomalaiset omaksuneet erinomaisesti kaduille virtsaamisen taidon. Onko se kusi kadulla sisäänkäynnin edustalla pienempi vaiva ja haitta, kuin vessasiivouskulut? 

Tähän samaan sarjaan kuuluu Prismoihin ja Sokos tavarataloihin loppuvuodesta lanseerattu "vain asiakkaille tarkoitettu vessapalvelu". Vessoihin asiakas pääsee enään vain ketjun kortilla ASIAKASKORTILLA VESSAAN.
Iltasanomissa herätti viime kesän lopulla myös keskustelua kaduille virtsaaminen. Hande5 ilmoitti keskustelupalstalla 23.7.2010 seuraavaa: "Sen ainoan kerran kun kampin keskuksessa erehdyin käymään, niin vessamaksu taisi olla euron, sen jälkeen olen kussut keskuksen nurkalle. On se kumma, että kaupungin keskustaan rakennetaan suuri julkisen liikenteen solmukohta, mutta vessoista rahastetaan lähes sama kuin matkustamisestakin."

Myös nimimerkki Amerikkalainen kommentoi kaupungin vessatilannetta: "Niin kauan kun tästä rahastetaan voidaan varautua siihen, että joku haluaa säästää. Lisää ilmaisia, julkisia käymälöitä! Muuten, meillä löytyy luonnonpuistoistakin paremmin hoidetut käymälät kuin monesta suomalaisesta ravintolasta."

Claus wuderlich: ""Hätä ei lue lakia". Vedä itse 20 tuoppia naamariin ja yritä löytää ilmainen vessa ennenkuin jalostettu tuote kyllästää kangasta. Aina ei sellaista huussia satu hollille ja silloin kun luonto kutsuu niin se kutsuu. ...vai onko se parempi että ravinteliin pyrkii mies jolla on etumus märkä ja haisee kuselle? Yleisiä vessoja on liian harvassa, ja harvemmin on kolikko taskussa silloin kun tarviis. Se johtuu jo yksinomaan Murphyn laista."

SAtu: "Ulkomailla pitkään asuneena Suomeen palattuani jouduin taas järkyttyneenä huomaamaan, miten törkeästi ihmisen perustarpeella rahastetaan (1-2 euron vessamaksut) - jos julkista vessaa edes löytyy."Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kaduille virtsaamista voitaisiin saada vähenemään jos... (voit valita useamman vaihtoehdon)