tiistai 22. maaliskuuta 2011

Pissapertit ja Liruleenat - uusi ammattikunta lisää tuloja kuntien kassoihin

"Uusi ammattiryhmä ensi kesänä Helsingin kaupungin kaduille. Lisää kesätyöpaikkoja nuorille. Hakijoille on eduksi opinnot poliisikoulussa, sekä sosiaali- ja terveysalalla. Provisiopalkka."


Poliisin sivuilta selviää, että 2003 voimaantullut järjestyslaki kieltää virtsaamisen ja ulostamisen yleisillä paikoilla, jos se aiheuttaa häiriötä yleiselle järjestykselle ja vaaraa terveydelle.
Pissapertti
Rikkomuksen tunnusmerkit täyttyvät jos henkilö virtsaa kadulle, porttikäytävään tai ulko-oven edustalle. Kaduille virtsaaminen on siis kiellettyä ja poliisilla mahdillisuus sakottaa eritteillään sotkijoita?
Vaivaa/vaiva sanalle synonyymeja: vitsaus, haitata, rasittaa, riesa, kärsimys, ahdistus, kidutus, tuska, piina, kirous, taakka...
Yle kirjoitti viimekesän virtsaamisista sivustollaan, että Helsingin poliisi antaa  tapauskohtaisesti julkijuopottelusta tai julkisella paikalla virtsaamisesta sakon tai huomautuksen.


"Sakon saa silloin esimerkiksi, jos virtsaaminen on häiritsevää. Tällöin paikalla on lapsia tai toiminta loukkaa selvästi siveellisyyttä. Useimmiten tarpeitaan tekevä henkilö yllätetään ravintoloiden terassien läheisyydestä."
"Hei sinä pissaaja siellä. Seis! Pysähdy." 
Vaikea uskoa, että sakkoja tai huomautuksia todella erityisesti Helsingissä jaetaan. Lorauttelujen runsaudesta voisi jopa luulla, että kyseessä on ihan laillinen puuha. 


Kuinkahan paljon tähän pissavalvontaurakkaan todella on resursseja? Luulen, että poliisi on tämän ongelman edessä sekä kädetön, että haluton.
kädetön poliisi
Pissapoliiseja todellakin tarvittaisiin, jos tämä jo kansakuntaan syvästi juurtunut lorauttelu kadun kulmaan tai porttikongiin saataisiin edes jossain määrin kuriin. Kesällä touhua seuratessa työsarkaa vain tuntuisi riittävän ja loppua ei näy.
Olisihan siinä todella ihan uudelle ammattiryhmälle hommia, kun parkkipirkot, vartijat ja lipuntarkastajat saisivat sisarusammattikunnan pissapertit ja liruleenat

Poliisien työaikaa siihen kuitenkaan ei kannattaisi tuhlata. Kaupungin kassaan ropisisi roppakaupalla sakkorahoja, kun siviilipukuiset pissapertit ja liruleenat käyskentelisivät puistoalueilla, kadunkulmissa ja ravintoloiden, sekä terassialueiden lähettyvillä. 
Luultavasti tuntuisi hieman nolommalta saada sakko lorottelujen lomassa, kuin liputtomana liikenteessä. Eiköhän se siitä sitten vähenisi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kaduille virtsaamista voitaisiin saada vähenemään jos... (voit valita useamman vaihtoehdon)