tiistai 3. toukokuuta 2011

Suomalaista katukulttuuria



Suomalaisen kulttuurin päivä

12 kommenttia:

  1. MAT: Usein on käymälöihin yleisötapahtumissa pitkät jonot. Nopeammin pääsee asiaan mennessään puskaan.

    VastaaPoista
  2. Julkikusi on ekoteko: On paljon luontoystävällisempää virtsata pitkin puskien juuria kuin keräyspönttöihin kemikaalien sekaan josta se viedään käsiteltäväksi ties millä myrkyillä ja lasketaan veteen.

    Jokainen julkikusija on ekoihminen!

    VastaaPoista
  3. Julkiset käymälät: Julkisten, katujen varsilla sijaitsevien wc-tilojen ongelma on juuri siisteys. Virtsa todennäköisesti valuisi käymälästä oven alta tien puolelle ja seinät olisivat vuorattuja jonkun idiootin jätöksillä. Eiköhän vain ole aika kohdata se kylmä totuus, että me suomalaiset emme osaa edes vessassa käydä. Aina on pakko pissiä lattialle tai jotain muuta vastaavaa. Ihan vain siksi, että seuraavaa varmasti hirvittää. Eli siis miten Helsingin keskustaan, vaikkapa Mannerheimintien varteen, voitaisiin edes ajatella julkista käymälää, jos tavaratalo Sokoksenkin wc-tilat näyttävät pöyristyttäviltä. Pystyttäkää vain minun puolestani, mutta minä en ainakaan aio niitä käyttää, sillä tiedän jo nyt, että ulos tullessani minulla on tahmaiset kengänpohjat ja kakkaa repulla.

    VastaaPoista
  4. Vallilan Jussi: Jokaiselle normaalille ihmiselle tulee ennemmin tai myöhemmin tilanne, että on sietämätön pissahätä, eikä vessaa ole lähellä. Näin tapahtuu myös keskellä kaupunkia.

    VastaaPoista
  5. Rööperin kundi: Minä sain 80-luvun lopussa 60 markan sakon kadulla pissaamisesta kun olin teini-ikäinen.Lapussa luki "rikkoi julkista siveyttä heittämällä vetensä julkisella paikalla". Sain myös pitkään kuulla kuittailua kavereiltani asiasta. Konstaapeleita ei kiinnostanut edes putkikassini joka oli täynnä keskikaljapulloja. Kyselin heiltä eikö heillä ole tärkeämpää duunia, ja sain uhkauksen päätyä Kisahalliin jos en pidä turpaani kiinni. Harmi etten säästänyt sakkolappua ;)

    VastaaPoista
  6. Petsku: Lakiehdotus: Suodaan puskiin ja puistoihin virtsailu mutta sakonuhalla kielletään asfaltille ja lattioille kuseskelu!

    Puskiin ja kukkaistutuksiinhan on hyvä kuseskella. Saavat viherkasvit ilmaista lannoitetta ja hajuhaittakin on olematon kun pissat imeytyy maahan. Näitä viheralueita vaan on oltava riittävästi.

    Ongelmana näen porttikonkeihin kuseskelun. Asfaltti kun ei ime virtsaa ja hajukin jää leijumaan alueelle. Suosittelenkin kuntia ja taloyhtiöitä laittamaan otollisiin pissapaikkoihin erilaisia viheristutuksia, johon halukkaat voivat sitten heittää kepillisen. Näin haju- ja näköhaitat saadaan minimoitua. Jos virtsailua aletaan kieltämään siirtyy se vain syrjäisempiin porttikonkeihin.

    VastaaPoista
  7. Damista: Siis kumpi rumentaa enemmän, uutisessa mainittu siirrettävä bajamaja vai se, että 10 kännikästä kusee porttikongiin? Mitäpä sitä voi luonnolle, jos hätä yllättää, eikä koko kaupungissa ole yhtään julkista vessaa? Siinä sitten tavarataloon tai kahvilaan juoksemaan kupla otassa, joiltai onnistuu, joiltai ei.

    VastaaPoista
  8. Kokemusta on: Pidättele, pidättele tai laske housuin. Kun on tarpeeksi kauan istunut "kaljalla" ja lähdet liikkeelle, niin sinulle tulee pakottava tarve päästä virtsalle. Mitä teet, lasketko housuihin vai tyhjennätkö rakkosi siihen lähinnä olevaan suht. sopivaan paikkaan? Niin, se tarve päästä virtsalla tulee heti kun liikuminen alkaa, eikä sille voi mitään! Eikä se varoittele! Näin ainakin miehillä!

    VastaaPoista
  9. Souvaripoika Isompi säiliö? On tullut haivaittua useamman kerran, etta esim kutsuilla naiset kayvat pissalla harvemmin kuin miehet. Miesten kesken olemme arvelleet, etta naisilla on joko isompi sailio tai he poistavat ylimaaraiset nesteet hengityksen kautta, kuten koirat.

    VastaaPoista
  10. hpesch: Halpoja ratkaisuja. En ikinä käyttäisi bajamajaa, on liian epäsiisti. Virtsan kerääminen olisi järjestettävissä turpeen avulla. Kuiva turve taitaa kerätä tonnin nestettä kuutiometriä kohti.

    Suurin epäkohta on miesten kikkelipelko, eli yritys virtsata niin, ettei kukaan näe. Sikse kai kusellaan pitkin seiniä sen sijaan, että virtsattaisi suoraan viemäriin.

    Helsingin epäsiisteys johtuu ennen kaikkea siitä, että katuja ja jalkakäytäviä ei pestä. Kaikki "siivous" yritetään hoitaa kuivamenetelmin.

    Siivouksen pitäisi olla jokaisen kiinteistön velvollisuus. Ennen liikehuoneistojen avaamista tulisi pestä jalkakäytävä ja hoitaa roskat pois silmistä. Epäsiisteydestä pitää sakottaa kiinteistön omistajaa. Kyllä silloin keinot keksitään, miten ongelmat ovat ratkaistavissa.

    VastaaPoista
  11. Nappi: Kun hätä iskee niin jonnekinhan se pissi on käytävä lirittämässä. Ja hillitön kusihätähän on vallan tasa-arvoinen vaiva.

    VastaaPoista
  12. Julkikusija: Kusen ilmaiseksi, että rahat säästyy viinaan.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kaduille virtsaamista voitaisiin saada vähenemään jos... (voit valita useamman vaihtoehdon)