sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

VR:n vessapolitiikka kusee


Pasilassa- kuin kuselassa - VR:ään kustaan - VR:lle kustaan - Kusinen Pasila -  Pasilassa kusee - Paljon hyviä vaihtoehtoja osuvalle otsikolle. Tänään siis Kusisessa Pasilan asemassa.


Opastinsillan puolelta Pasilan asemalle saapuminen tai poistuminen on omanlaisensa elämys. Pakkasta on kolmisen astetta. Silti haju iskee, kuin pesäpallomaila. Siltä ei vain voi välttyä.
 
Itseänikin alkaa vessattaa. Mistähän täältä löytyisi vessa? Opastintaulu on sekava ja neuvoo yläkertaan. Yläkertaan ohjeistaa myös VR:n lipunmyyjä, kun kysyn häneltä aseman vessoja. Hän sanoo minulle painokkaasti, ettei VR.llä ole omia vessoja asemalla. Jään ihmettelemään, että onko todella näin?
 
Vihdoin löytyy infoa. Yläkerran ravintoloiden vessan ovissa olevat kyltit kertovat niiden olevan ainoastaan asiakkaille ja Piccolon vessan oven keltainen tarra neuvoo, että yleisöWC:t löytyvät alakerrasta.

Alakerran viimeisestä nurkasta löytyy yleiset VR:n vessat. Vessamummo on eläkeputkessa ja rahastus toimii kolikoilla.

"Ilmainen vessa on ihmisoikeus" perustelen ystävälleni. Vaadin myös vessamummoja takaisin, sekä kunnon opasteita yleisiin vessoihin asematiloissa. Ystäväni väittää, että suomalaisille yleinen vessa on vain vitsi ja nurkkiin kuseminen kansallinen perinne.


Yleisin vessa Pasilassa siis sijaitsee Opastinsillan puolella kulmissa, seinillä, sillalla, rikkinäisissä hisseissä ja rappusilla. Juuri sillä puolella, josta löytyy lähimmät raitiovaunupysäkit. Ilmaista eikä maksa mitään ja hajun perusteella löytyy helposti.


Päätän tästä lähtien vältellä Pasilan asemaa ja toivotan itselleni mukavampaa matkaa ensi kerraksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kaduille virtsaamista voitaisiin saada vähenemään jos... (voit valita useamman vaihtoehdon)