perjantai 25. helmikuuta 2011

Seepralta lorahti pissa

"Seepralta lorahti pissa" on Nemokustannuksen vuonna 1998 julkaisema lastenkirja, jonka alkuperäisteos on ranskaksi. Tämä lastenkirhahyllystäni löytyvä helmi on kirpputorilöytö ja yksi kaksivuotiaan poikani tämänhetken suosikkikirjoista. Lorahtelu, kun on meilläkin arkipäivää...
Seepralta lorahti pissa
Kulttisuosion saavuttaneessa kirjassa kaupungin asukkaat kyllästyvät hillittömästi lorottelevaan Seepraan. Koko kaupunki on hukkua Seepran pissaan. Ravintolassa naapuripöydän keittokulhokaan ei säästy Seepran lorauksilta. Kaupunkilaiset -possu, vuohi, lehmä ja kilpikonna - karkottavat pissaavan Seepran Saharaan. Sillä aikaa on Pariisissa kuitenkin syttynyt tulipalo ja viimetingassa kaupunkilaiset  keksivät kuin keksivätkin keinon miten pelastaa kaupunki tuholta. Seepra lennätetään helikopterilla apuun ja 'seepran painesuihku hirmuinen tyrmää tulimyrskyn hetkessä'. Näin Seeprasta tulee kaupunkilaisten sankari ja lorottelevasta Seeprasta tehdään kaupungin oma palomestari.

Uusi painos on ilmestynyt 2010, hintana on 13 euroa, joka on ilmeisesti kustantajalta jo loppuumyyty. Näin ainakin ilmoittaa Suurikuun kirjakauppa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kaduille virtsaamista voitaisiin saada vähenemään jos... (voit valita useamman vaihtoehdon)