keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Kännykän käyttökampanjasta peniksen käyttöohjeisiinEdessäsi on pamfletti ja kampanjaehdotus sukupuolielinten huomaavaisesta käytöstä. Kampanjaa toivotaan tuettavan "Älä kailota" - kampanjan rahoittajien toimesta.

KAMPANJA - "ÄLÄ KUSE"

"Oikeastaan vessahätäsi ja virtsasi ei pitäisi kuulua muille."

Matkapuhelimen huomaavaiseen käyttöön on julkisen tahon toimesta kiinnitetty erityistä huomiota ja tähän käytettiin veronmaksajienkin rahoja runsaasti. 'Älä kailota' - kampanja käytiin muutama vuosi sitten liikenne- ja viestintäministeriön, viestintäviraston, joukkoliikenteen toimijoiden sekä teleoperaattoreiden toimesta. Sen avulla haluttiin muistuttaa matkapuhelimen huomaavaisesta käytöstä julkisissa liikennevälineissä. http://www.alakailota.fi/
http://www.alakailota.fi/
Kännyköiden tulo julkiseen tilaan oli ministeriötasoa myöten huolestuttavaa ja kännyköillä kommunikointia vastaan kampanjoitiin isolla rahalla. Hiljaisuuden ja puhumattomuuden kulttuuria raitiovaunuissa, junissa ja busseissa, sekä muissa julkisissa tiloissa katsottiin tarpeelliseksi vaalia. Onhan puhumattomuus osa suomalaista sielunmaisemaa ja kansallista käytöskulttuuria. Tämä puhumattomuus on kansainvälisesti tunnettua ja herättänyt huomiota niin maahanmuuttaneiden, kuin ulkomaalaisten viestimienkin keskuudessa. Tästä muistutuksena oheinen uutispätkä 90 - luvulta - Tango Finlandia.
Haluan nyt haastaa ministeriöt julkisen rahoituksen turvin kampanjoimaan yhtä näkyvästi kaduille virtsaamista vastaan. 'Älä kailota' - kampanjan teesit toimivat hyvänä pohjana kusemisen vastaisen kampanjan suunnittelussa. Mukailin kailotuksenvastaisen kampanjan teesejä vain hieman ja vaihdoin muutaman kuvan. Näin "ÄLÄ KUSE" - kampanjan on helppo lähteä liikkeelle. Visuaalisen ilmeen muuttamiseen pääpiirteissään ei ole tarvetta, sillä julistuksen taustalla tässäkin kampanjassa bussipysäkki toimii paremmin kuin hyvin. Uudet mukaillut teesit voisivat mennä esimerkiksi näin.


Sukupuolielinten käyttö on entistäkin mukavampaa, kunhan muistaa pari käytännön asiaa:

1. OTA TOISET HUOMIOON
Julkisissa tiloissa tai muilla yleisillä paikoilla eteen tuleva vessahätä on tyylikästä hoitaa mieluummin hillitysti ja muut ihmiset huomioiden. Yksityisasian, tässä tapauksessa virtsaamisen, toimittaminen muiden nähden saattaa häiritä muita. Sukupuolielinten esiinottamista vessahädän sattuessa kannattaa välttää julkisilla paikoilla. 
2. ÄLÄ PALJASTA SUKUPUOLIELIMIÄSI KADUILLA JA PORTTIKONGEISSA
Julkisilla paikoilla kannattaa välttää yksityisten elimien käsittelyä. Mieti missä ja miten otat sukupuolielimesi esiin. Hyödynnä mahdollisuuksien mukaan yleisiä vessoja.
3. KUNNIOITA MUITA KADULLA KULKIJOITA
Sukupuolielimet kannattaa pitää piilossa, jos on paikassa, jossa niiden esittely ei ole suotavaa. Kaupunkitiloissa esimerkiksi kirkkopuistossa, kirjaston nurkilla ja elokuvateatterin ympäristössä sukupuolielinten käyttöön kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Sisätiloissa elinten esiin ottaminen on ehdottomasti kiellettyä.
4. KIINNITÄ HUOMIOTA HAJUHAITTOIHIN JA HYGIENIAAN
Ihmisen virtsasta aiheutuvat hajuhaitat ja tummentumat asfaltissa voivat häiritä muita ihmisiä. Käy tarpeen mukaan vessassa ennen kotoa poistumista ja ota selville liikkumallasi alueella sijaitsevat yleiset vessat. Yleisissä vessoissa voi virtsata huomaamattomasti, hajuhaittoja tai tummentumia aiheuttamatta. Myös virtsaamistapahtuman näkeminen voi häiritä muita kadulla kulkijoita.
5. KESKITÄ ERITEASIOIDEN HOITO VESSOIHIN
Virtsahätä kadulla voi häiritä keskittymiskykyäsi liikenteeseen olitpa sitten liikkeellä kävellen, pyörällä tai autolla. Keskitä käyntisi siis julkisiin vessoihin ja pyri käymään niissä ennen kuin lähdet liikenteeseen.
6. PIDÄ HUOLTA, ETTÄ VIRTSARAKKOSI TYHJENEE SILLE TARKOITETTUIHIN PAIKKOIHIN
Virtsasi sisältää usein paljon tietoa laskijastaan, joten ole tarkkana ettei DNA:si jää matkan varrelle. Laske virtsasi vain sille tarkoitettuun paikkaan ja muista vetäistä vessa. Näin luottamukselliset tiedot, kuten lääkkeiden-, huumausaineiden-, alkoholin käyttö sekä perimäsi pysyvät omana tietonasi. Suojele myös omaa julkisuusturvaasi, sillä et voi koskaan tietää ottaako joku sinusta virtsaamiskuvan ja laittaa sen esille esimerkiksi Nyt lorahti sivustolle.

"Vessahädän sattuessa muu maailma katoaa helposti ja yksityisestä tuleekin yleistä. Huomioithan kanssaeläjäsi missä ikinä liikutkin, äläkä virtsaa yleisellä paikalla."

Olen itse ollut todistamassa, kuinka raitiovaunussa kiukkuinen keski-ikäinen alkaa karjua täpötäydessä raitiovaunussa kännykkään puhuvalle nuorelle: "Ei todellakaan kiinnosta hei mitä teet illalla!" "Älä kailota" - kampanjalla oli siis merkitystä. Nyt suomalainen uskaltaa ilmaista tunteensa avoimen äänekkäästi niitä henkilöitä kohtaan, jotka kailottavat kännykkäänsä henkilökohtaisia asioitaan. Siihen on kampanjan toimesta ikäänkuin annettu lupa. 


Samaa toivoisin nähtävän tämän "ÄLÄ KUSE" - kampanjan jälkeen. Pystyn jo näkemään mielessäni, kun sama keski-ikäinen henkilö karjuisi bussipysäkin kulmaan virtsaavalle mieshenkilölle: "Ei todellakaan kiinnosta nähdä sun virtsaavaa penistä siinä." Mies nolostuisi huomautuksesta, keskeyttäisi virtsaamistoimituksensa ja jatkossa ymmärtäisi hoitaa vedenheittotoimenpiteet pikkulan puolella.


ps. Ministeriöille ja muille mahdollisille kampanjakoordinoijille tiedoksi, että ideoitani saa käyttää vapaasti ja maksutta.
pps. Suurkiitokset Nikolaille ja Sandelsille.
ppps. Kännykkä on peniksen jatke? Mitä se siis tarkoittikaan?
Kampanjaidean tarjosi Aninka

ppps.  Tämä on vanha teksti vuoden takaa (2.3.2011), jonka rukkasin  aikalailla uusiksi. Siksi uudelleenjulkaisu.kännykän huomaavainen käyttö,  Älä kailota - kampanja, kännykkään puhuminen kovaan ääneen, kännykkään puhuminen bussissa,  kännykkä raitiovaunut, kännykkä junat,     kännykkä peniksen symboli,  kännykkäkampanja, suomalainen kulttuuri, kännykkäkulttuuri, hiljaisuuden kulttuuri, julkinen tila ja kännykkä, kännykkämainonta, matkapuhelimen käyttö, matkapuhelin kulttuuri,  matkapuhelimeen puhuminen kovaan ääneen, matkapuhelimeen puhuminen bussissa raitiovaunussa junassa, matkapuhelin peniksen jatke,  Stop kusi! - kampanja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kaduille virtsaamista voitaisiin saada vähenemään jos... (voit valita useamman vaihtoehdon)