tiistai 15. maaliskuuta 2011

Koirankakkaa Vallilassa - KAKKAGALLERIA 2011


Koska vielä kevään ja kesän virallinen virtsakausi ei ole vielä avattu (avajaiset vappuna), keskityin tänään kakkaan.





Kevään ensimmäiste kukat ovat kakkakukkia. Ne puhkeavat kukoistukseen lumien alkaessa sulaa. Tämänpäiväinen pakkanen jäädytti pahimman tilanteen ja maatumistilanne jähmettyi hetkeksi, mutta tulevina päivinä palaamme taas plussa-asteisiin, joten jossain vaiheessa alkaa tuoksua.


Tämä kakka-asia ei ikäänkuin liity niin suoraan tähän lorahti- aiheeseen, mutta sain eräältä lukijalta palautetta "pisoaari" tapaukseen liittyen, että Kalliossa ei pisoaarit riitä, kun aamulla ovesta ulos astuessa siitä porttikongin edestä löytyy ihmisen pa***. 


Ihmisten jätöksistä sitten koiriin ja niiden jätöksiin. Nämä ihanat suloiset rapsutettavat kullannuput, jollaisen olen itsekin omistanut. Niiden kakat ovat kuitenkin aina narun toisessa päässä olevan vastuulla. Usein ulosteet korjataan roskiksiin, mutta toisinaan näyttää käyvän niinkin, että oman koiran kakkaan ei kosketa. 


Tiedoksi kaikille kakkansa keräämättömille, että erityisen ikävää tässä on se, että lapseni kyllä on muutamaan kertaan teidän koiranne kakkaan koskenut, ja silloin on mennyt meidän molempien vaatteet korvia myöten pesuun. 


Jokin aika sitten iski Viikissä koirankakkojen merkkaaja spraymaalipurkkien kanssa. Yhteensä oli ympyröity 40-50 läjää, joten läjiä todella riitti ja maalia kului (KOIRANKAKKOJEN MERKKAAJA ISKI). Myös Tampereella kakkoja oli liputettu.


Päätin sitten itsekin tehdä pienimuotoisen kotinurkkatutkimuksen koirankakkatilanteesta Vallilassa. Kuinka monta kakkaa löytyy matkalta kotiportilta noin 150 m päässä sijaitsevaan leikkipuistoon? Matkalta jolla hoen pienelle pojalleni kokoajan - varo kakka, -ei voi siellä leikkiä, - siinä on pissaa, - elä istu, kun siinä on kakka.


Poikani osaa jo sanoa kakan nähdessään reippaasti: "Minä ei syö." ja "Minä ei koske siihen." HYVÄ. Tärkeitä taitoja. 


Selvisimme ilman kakkavahinkoja leikkipuistoon ja matkalla näimme muutaman lapsen, jotka kiipeilivät 'kakkavaarallisilla' penkoilla. 














Lapsia leikkimässä lumipenkoilla. 

Kun lähivuosina tulee käymään vielä niin ikävästi, että saamme ekinokokin riesaksemme Suomeen, niin saa nähdä kuinka vanhaksi lapsia sitten kuljetetaan rattaissa? Nytkin jo näkee usein yli-ikäisiä viisipistevyölapsia opiskelemassa puhdasta ja turvallista paikallaan istumista.


Sitten matkan saldoon ja kakkagalleriakuviin. Kaikkien kuvien aihe on siis koiran kakka. Enemmän tai vähemmän, pienempiä ja isompia, tuoreempia ja vanhempia... Joka lähtöön ja kokoon. 


Kuvat on otettu siis vain menomatkalta ja vain siltä puolelta miltä kävelimme. Puolen ja reitin valitsi poikani. Kaikki ovat siis potentiaalisia vaaranpaikkoja 2 vuotiaalle lapselle ja  tulevaisuudessa ehkä potentiaalisia ekinokokkiloisenpaikkoja. 






























Vihdoinkin turvassa. Täällä on pissa- ja kakkavapaata aluetta.
Täytyy sanoa jo tämän lyhyen matkan perusteella, että lemmikkieläimet ovat vallanneet julkiset paikat ja katutilat. Lapsille on enää vain vähän turvallisia ja puhtaita paikkoja leikkiä. Jokainen vihreä läntti tai luminen vuori on kyllästetty pissalla ja kakalla. Ei tunnu kyllä ihan oikealta eikä reilulta.


On myös turvallisia tapoja leikkiä pissalla ja kakalla. Jos haluaisin lapseni leikkivän niilä tilaisin sellaiset todennäköisesti täältä.


Kakkaista kevättä kaikille toivottaen
Muuta tähän liiittyvää:

4 kommenttia:

  1. Pieni piru tuntee täällä keskellä maaseudun rauhaa salaista tyydytystä ja toteaa tyytyväisenä välttyvänsä moisilta ongelmilta. Asuinpaikka on valintakysymys, mutta paskat siitä ;)

    Anonyymi Katiska

    VastaaPoista
  2. Maalla on niin puhdasta ja mukavaa. Täällä vähän ahdasta : ). Vähän paskanen juttu.

    VastaaPoista
  3. Aprillipäivän uutinen Aamulehdeltä: Tässäkö ratkaisu koirankakkasotaan: kahdesti syötävä ruoka! http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194672943081/artikkeli/tassako+ratkaisu+koirankakkasotaan+kahdesti+syotava+ruoka.html

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kaduille virtsaamista voitaisiin saada vähenemään jos... (voit valita useamman vaihtoehdon)