keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Historiaa "Nyt lorahti" -blogile

En oikein muista mistä se alkoi. Ärsytys. Ehkä kaikki kulminoituu vuoteen 2005, kun muutin lähiöstä Kallioon ja tajusin, että sisäänkäyntini sekä Castreninkadun puolella, että Itäisen Alppirinteen porttikongissa, sekä läheiset puskat olivat yleisiä vessoja. Kallion vilkas ja värikäs elämä takasi sen, että niin juhlijoita kuin kaduille virtsaajia tapasi jokaisessa kadunkulmassa kellonajasta riippumatta erityisesti kesäisin. Tyypillinen kadullevirtsaaja oli juuri ravintolasta ulos poistunut mieshenkilö.
En vain tyytynyt silloinkaan kihisemään kiukusta, vaan huomauttelin kotiniporttikongin viereen tai kadulle pissaamaan aikoville/pissaajille heidän virtsaavan juuri ihmisten kotiovien läheisyyteen ja suosittelin lähellä sijaitsevien ravintoloiden vessoja. 


Erityisesti kismitti kerran, kun Helsinginkadulla sijaitsevan Ebeneserin koulun pihalle rautaisten aitojen välistä lorotteli isomahainen korsto, joka oli juuri poistunut viereisestä ravintolasta. En voinut olla huomauttamatta, että herra pissaa, nyt koulun pihaan, jossa pienet lapset sitten leikkivät hänen eritteissään.


Suomalaiset ovat vilpittömän hämmentyneitä, kun joku keskeyttää heidän intiimin toimituksen jonka he ovat tottuneet suorittamaan rauhassa ja häiriöittä. On tietysti kiusallista naisena huomauttaa pikkuveljestään kiinnipitävälle miehelle, että laittaisitko sen ystävällisesti takaisin housuihin ja suorittaisit toimenpiteen muualla. 


Kun muutin sitten muutama vuosi sitten asumaan Vallilaan tilanne rauhoittui selvästi. 
Silti kotiporttikongin vieressä sijaitsevan parkkimittarin kulmasta löysin pian muuttoni jälkeen ja vielä keskellä päivää lorottelijan. Huomautettuani kadulle virtsaajalle, että siinä ei ole vessa, oli hän vilpittömän hämmentynyt ja ihmeissään. Neuvoin häntäkin siirtymään viereiseen puistoon tai kadulla sijaitseviin ravintoloihin. Lorottelija yksinkertaisesti ihmetteli, että mihin hän sitten pissaisi jos ei tähän?


Ehkä tosiaan onkin kyse siitä, että osa ihmisistä ei enää tiedä minne pissata? Kun tapana kaikkiin ongelmiin on aika ajoin ehdottaa lisää koulutusta ja valistusta, sekä vastuu ihmisten toiminnasta nähdään peruskoululla, niin ehkä seuraavan hallituksen olisi opetussuunnitelmamietintöön palatessaan syytä miettiä uutta oppiainetta kouluihin. Ehdotan oppiaineen nimeksi vessatunteja.

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kaduille virtsaamista voitaisiin saada vähenemään jos... (voit valita useamman vaihtoehdon)