lauantai 11. helmikuuta 2012

KADUT ja PELKO!

Kaupungin kadut ja julkiset tilat ovat kaupungin keskeisimpiä määritteleviä osia, joista näkee onko kaupunki turvallinen tai turvaton. Kaupunkia käytetään eri vuorokaudenaikoina eri tavalla. Aamulla ja päiväsaikaan on harvinaista nähdä miehiä virtsaamassa kadulla, mutta illalla ja öiseen aikaan näky on varsin tavallinen. Kadulle virtsaaja voi olla niin hullu kuin humalainenkin. 
Suurkaupunki on täynnä toisilleen tuntemattomia ihmisiä. Kun ihminen tekee tässä suuressa ihmisjoukossa, jotakin yleisestä normista poikkeavaa, eikä ole humalassa, hänen tulkitaan olevan hullu. Hullu taas saatetaan nähdä uhkana turvallisuudelle. Kadun kulmaan virtsaava selvältä vaikuttava mies, voidaan tulkita helposti hulluksi. Vai onko virtsaava mies sittenkin humalassa? Oli miten oli, nainen tulkitsee virtsaajan arvostelukyvyn laskeneen syystä tai toisesta. 


Väkivallan pelko saa ihmiset - erityisesti naiset - käyttämään kaupunkitilaa eri tavalla, jopa niin, että he eivät käytä pelkäämiään paikkoja. 


Tulimme joskus ystäväni kanssa keskustellessamme aiheesta 'katuvirtsaaminen' siihen tulokseen, että erityisesti ilta- ja yöaikaan tapahtuvan katuvirtsailun yksi tarkoitus on vallankäyttö. Miehet ikäänkuin virtsaavat kadut itselleen. Tähän liittyy häpeilemätön käytös ja sukupuolielimiä ei välttämättä edes yritetä peittää ohikulkijoilta. Virtsaaminen tapahtuu aivan kadulla kulkijoiden silmien edessä ja ohittaja voi jopa joutua väistämään virtsaajaa säilyttääkseen turvalliseksi kokemansa välimatkan tuntemattomaan peniksen heiluttajaan. Virtsaamalla kadut itselleen miehet ovat öisten katujen valtiaita.  Sillä samalla


Öisiä katuja on yksinäisen naisen syytä pelätäkin. Samalla, kun ilta- ja yöaikaan miehet voivat häpeilemättä ja pelotta heilutella elimiään vapaasti kaupungilla, saa yksin kulkeva nainen seurakseen "ystäviä" (1), huutelua (2), ehdotteluita jatkoista (3), ahdistelijoita (4), kiinnikävijöitä (5), seuraajia (10), perään juoksijoita (10), seksinnälkäistä tuijottelua (10), tupakanpummaajia (10), tyhmien kyselijöitä (6), itsensäpaljastajia (7) ja hidastelevia autoja vierelleen (8), jotka rullaavat ikkunaa auki ja viittilöivät istumaan kyytiin. Kukaan näistä ehdottelijoista tai vihjaajista ole minun pitkän nuoruuteni aikana vaikuttanut  seksuaalimarkkinakelpoiselta urokselta. 


KÄYNTIKORTTEJA EDELLEEN JAOSSA
(1) "I just wanna be your friend. Do you have a boyfriend? Is he home. I just wanna be friend. Can i came with you. I just wanna be your friend. Why not? Friends?" 
(2) "Näytä tissit", "Kiva perse", "Mihin sulla on kiire" 
(3) Tänäpäivänä useimmiten ensimmäinen lause tutustumisyrityksessä kadulla on: "Mihis me mennään jatkoille?"
(4) Kosketta ilman lupaa, haluaa laittaa käden esim. omistavasti olalle, kokeilee ottaa jotenkin kädestä kiinni. Tekee tämän kaiken ilman, että välillänne on ollut pätkääkään flirttiä. "Annoinko sulle luvan koskea muhun??"
(5) Pahempi, kuin edellinen. Tähän lasketaan raiskauyritykset. TAISTELE, HUUDA, PAKENE. Tai tee kuten hyvä ystäväni kerran, joka sanoi TOSI kyllästyneellä äänellä kiinnikävijälle: "Ei kuule nyt vähempää vois kiinnostaa paneminen."
(6) Tyhmien kyselijä keksii tyhmän kysymyksen päästäkseen kanssasi juttusille. Tyhmä kysymys osoittaa kysyjän olevan tyhmä. 
(7) Itsensäpaljastaja ottaa esiin peniksensä esimerkiksi juna-asemalla, jossa istutte vierekkäin.
(8) Kieltäydy kyydistä. Mies ei usko. Kysy, etsiikö mies kenties huoria? Mies ei etsi. Kysy, etsiikö mies kenties jotakin kenet raiskata? Tämä viimeistään toimii. Mies nimittäin etsii raiskattavaa tai hyväksikäytettävää. Minulla eräs autohiippari ajoi kerran viimeisen kysymyksen jälkeen renkaat vinkuen pois. 
(10) Lukemattomia, lukemattomia kertoja.


Hyvä, turvallinen ja aseet riisuva vastus kaikkeen kyselyyn, ehdotteluun ja typeriin kysymyksiin on: "En etsi seuraa."
PS. Naisen kieltäytyessä seksistä aiheuttaa hän miehelle mielipaa. Mielipaha voi olla suurta. Tästä vihasta ja mielipahasta kirjoitti omakohtaisia kokemuksia Hännikäinen muutama vuosi sitten. Mielipaha voi purkautua vihana. Mm. tätä varten olen kehitellyt ideaa vihanpurkuun. Lisää vihanpurkupisoaareista voit lukea täältä: http://nytlorahti.blogspot.com/2012/02/viha-ja-noyryyttaminen.html .

Lähteenä käytetty 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kaduille virtsaamista voitaisiin saada vähenemään jos... (voit valita useamman vaihtoehdon)