maanantai 14. maaliskuuta 2011

Vapautusisku pisoaarille

Laitan kellon soimaan puolta tuntia aiemmin. Tarhamatkalle pakkaan poikkeuksellisesti mukaan kettiösakset mahdollisia naruja tai teippejä varten. Muuten mustan jätesäkin luulisi olevan helppo nakki. Suunnitelmana on poistaa pisoaarin peittävä jätesäkki ja toimittaa se lähimpään roskalaatikkoon.


Alueena Kallio on turvallinen iskua ajatellen. Ihmiset ovat välinpitämättömiä kanssaihmisten touhuille. Lastenvaunut ja poika tekevät minusta harmittoman ja turvallisen oloisen tapauksen keittiösaksistani huolimatta. Valepuku on täydellinen.


Aamutoimet hoidamme normaalia reippaammin ja bussin sijasta valitsemme tarhamatkalle kulkuvälineeksi raitiovaunun numero kahdeksan. Poikani on vasta kaksivuotias ja hän joutuu ensimmäistä kertaa osallistumaan vandalistiseen vapautusiskuun.


Korostan, että toimin tässä vapautusiskussa täysin yksin, enkä näe, että pisoaarin vapauttamisesta olisi haittaa ympäristölle - päinvastoin. Uskon tämän pisoaarin olemassaolon vähentävän tulevaisuudessa lorautteluja myös lähiympäristössä. 
Aamun metro kertoo pisoaarin olleen peitettynä jo sunnuntaina mustalla säkillä.
Jäämme pois Kaarlenkadun kulmassa. Ihmisiä liikkuu vähän ja näyttäisi siltä, että vapautusisku on helppoa ja vaivatonta hoitaa.
On siis maanantai ja kello on 7.40. Pisoaari on jo kadonnut, samoin sitä peittävä säkki!
Keittiösakseni ovat tarpeettomat. Jäljellä on vain pisoaarin kiinnitykseen käytetty puukehikko. Huoltoyhtiö on ollut nopea ja tehokas.
Kaarlenkatu 12 sijaitsevan porttikongin kulmauksessa näyttäisi olevan ainakin kaksi ihmisen tekemää lorautusta (punaiset nuolet) ja yksi koiran (oranssi nuoli).
Jään miettimään mikä tässä koko pisoaaritapauksessa oli ilkivaltaa; pisoaarin asentaminen, sen vapautusyritys vai pisoaarin poistaminen?


Aiheeseen liittyvää: "Pisuaarit porttikongeihin"


ympäristötaide, ympäristötaidetta, kaupunkitaidetta, vapautusisku, urbaania kaupunkitaidetta, katutaidetta, taidetta kadulla, ympäristötaideteos, vessanpönttö, pisoaari, Kallio, Helsinki

1 kommentti:

  1. Chatissä
    Sisko: Kävin lukemassa blogia. Oikea seikkailu!

    Minä: Eikö! Vähän jännitti. Olisinkohan voinut saada totihutöistä sakot?

    Sisko: J____ lupautui muuten pissamalliksi, jos sulla ei ole aikaa etsiä tositilanteita kuvaamiseen...

    Minä: Oliskin siistiä. Käytäis sellaisia suosituimpia paikkoja läpi. Porttikongit, parkkimittarit ja sitten otetaan muutama törkeä tapaus, joista on kuultu vain tarinoita.

    Sisko: (viittaa poliisikommenttiini) En usko. Olisit ehtinyt paeta paikalta. Paitsi jos olisit itse soittanut poliisit niin varmasti sitten.

    Minä: Entä jos olisin kahlehtinut itseni pisoaariin, niin olisko se toiminut?

    Sisko: Tuskin kukaan olisi huomannut, paitsi jos olisit sekoittanut poikasi juttuun.

    Minä: Niin... no sit olis kyllä ollut lastensuojelu huolissaan, vaikka luulen, että ihmiset reagoisivat ärhäkämmin, jos mulla olis ollut mukana koira.

    Sisko: Totta. Voit lainata meiltä koiraa ensi kerralla.

    Minä: "Koira kahlehdittu pisoaariin, pisoaariaktivistin kanssa - eläinsuojeluaktivistit huolissaan." TOIMIS!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kaduille virtsaamista voitaisiin saada vähenemään jos... (voit valita useamman vaihtoehdon)