sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

WC SYMBOLIT, VESSAKYLTIT, PIKKULAMERKIT, KLOSETTIOHJEISTUKSET, HOTELLIHELPOTUKSEN SUKUPUOLIOHJEET...

Minulla oli vuosia vaikeuksia ymmärtää näiden mies- ja  naissymbolien merkitystä. Yleiseen vessaan meno tuntui ainaiselta riskiltä. Pelkäsin jatkuvasti, että jos vaikka sekoitan merkit toisiinsa ja löydän itseni pisoaarin puolelta. Se vasta olisi ollut noloa. Symbolien ymmärtämistä helpotti vihdoin se, että ajattelin miestä esittävän symbolin viittaavaan jollain tavalla miehen tanassa olevaan sukuelimeen, mutta mitä ihmettä tarkoittikaan risti naissymbolissa? Eihän näissä merkeissä oikeasti ollut mitään logiikkaa? Tämä sarjakuva selittänee ajatuksia symbolien luomisprosessista, jossa taiteilijan on täytynyt kuunnella tarkalla korvalla katsojakunnan ääntä ja mielenliikkeitä.
Niinpä taiteilija päätyi yleisön ja kirkon painostuksen alla ratkaisuun, jossa naisen pyhin onkin risti, kristilisten pyhä symboli, muistutus ylösnousemuksesta ja taivaaseen astumisesta sekä toivosta.


Miehen symboli saa vapaasti olla miehen fallos, osoittaen ylöspäin määrätietoisesti matkalla kohti jotakin... ja siinä miehen falloksen vieressä siis komeilee naisen symboli eli taivas, ylösnousemus ja toivo. Hmm... No tämänkin voi sitten käsittää ei niin kristillisen siveästi jos niin haluaa...
Vaihtoehtoinen vessamerkkien syntytarina - ihan niinkuin sarjakuvissa!









Paluuta alkuperäiseen ideaan tuskin on niinpä suunnittelin muutaman häveliäisyydestä vapaan miestä ja naista symboloivan, selvästi ymmärrettävän vessamerkin. 








Perinteitä mukaileva


Suuseksistinen
Tarveperustainen
Luonnollinen, luomu

Ja lopuksi vielä kurkistus tosielämän vessamerkkeihin. Kuvissa harvinaisuus Suomesta eli unisex vessat. Nämä kyltit löytyvät Cafe Talosta Helsingistä. 

man women sign, male female signs, toilet signs, mies nainen symbolit 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kaduille virtsaamista voitaisiin saada vähenemään jos... (voit valita useamman vaihtoehdon)